TUOMAS KURONEN KUKISTI ENNAKKOSUOSIKIN FREESTYLEMELONNAN SM-KILPAILUISSA

Freestylemelonnan SM-mitalit ratkottiin lauantaina Kotkassa Kymijoen Pernoonkoskilla. Ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen Pohjois-Karjalan eteläpuolella järjestetyt kilpailut kokosivat Suomen freestylemelonnan huiput Kymijoelle. Aurinkoisessa säässä järjestetyt kilpailut tarjosivat yleisölle viihdettä ilmavien volttien ja näyttävien temppujen merkeissä. Suurin jännitysnäytelmä nähtiin miesten finaalissa.
Kymijoen Pernoonkoskien Kinkkubingo-stoppari tarjosi hyvät puitteet freestylemelonnan SM-kilpailuille, joissa mestaruuksia oli tavoittelemassa yhteensä 30 melojaa. Karsintojen kautta pääsi viisi melojaa jokaisesta sarjasta finaaliin, jossa kolmesta suorituksesta paras ratkaisi lopullisen sijoituksen.
Freestylemelonnan SM-kilpailujen miesten sarjan finaalista muodostui todellinen jännitysnäytelmä, kun haastajan asemasta kisaan lähtenyt kylmähermoinen Tuomas Kuronen onnistui kasaamaan toiselle finaalikierrokselle kaikki vaikeimmat freestyleliikkeet näyttäväksi ketjuksi. Moninkertainen Suomen mestari Tuomas Kaukola jäi tiukassa taistelussa toiseksi. Kolmanneksi meloi loistavassa kisavireessä ollut nuori liperiläinen Juuso Karttunen, joka pudotti yhden vahvoista mitalisuosikeista, lahtelaisen Teemu Väliahdetin neljännelle sijalle.
Naisten sarja ei tuonut suuria yllätyksiä. Voittoon meloi kokenut Marjaana Terni, jonka volttiliikkeet hakevat vertaistaan ilmavuudessaan. Toiselle sijalle meloi Kanoottisissien Paula Suurseppä ja kolmanneksi samoin Kanoottisissejä edustava Jonna Kuronen.
Juniorityö alkaa kantaa hedelmää, ja kilpailuihin osallistui tänä vuonna huomattavan paljon nuoria melojia. Kaikkien aikojen ensimmäisen tyttöjen Suomen mestaruuden vei miesten sarjassa meloneen veljensä Juuson jalanjälkiä seuraava liperiläinen Vilma Karttunen, joka jätti toiseksi meloneen Kohinan Juuli Raatikaisen ja kolmanneksi tulleen Julia Ahon selvästi taakseen.
Poikien sarjassa voiton vei järvenpääläinen Visa Rahkola, toiseksi meloi myös miesten sarjassa hyvän vastuksen antanut Vili Volotinen ja kolmanneksi tamperelainen Lauri Hietala.
Ikämiehissä voittoon meloi puhtaita liikkeitä esittänyt Mikko Wendelin, toiseksi Janne Varonen ja kolmanneksi Jyri Hämäläinen.
LEHDISTÖKUVAT: Kuvia ladattavissa KOHINAn kotisivujen galleriasta: http://www.kohinaa.com/?page_id=1225
Valokuvat ovat median vapaassa käytössä freestylemelonnan SM-kilpailuita koskevassa uutisoinnissa
TAPAHTUMAJÄRJESTÄJÄ: KOHINA-koskimelonta ry,  www.kohinaa.com
LISÄTIEDOT JA HAASTATTELUPYYNNÖT: Jyri Hämäläinen, 040 548 1663, jyri.hamalainen(a)kohinaa.com
TULOKSET
Freestylemelonnan SM-kilpailut 15.6.2013 Kotkassa, Kymijoen Pernoonkoskilla.
Miehet:
1. Tuomas Kuronen, Kanoottisissit ry
2. Tuomas Kaukola, Kyrönjoen KoskiHäjyt
3. Juuso Karttunen, Joensuun Kauhojat
Miehet yli 35 v:
1. Mikko Wendelin, Kuusamon Koskimelojat
2. Janne Varonen, Kanoottisissit
3. Jyri Hämäläinen, Merimelojat
Miehet alle 18 v:
1. Visa Rahkola, Tuusmelojat
2. Vili Volotinen, Jyväskylän Melanvilauttajat
3. Lauri Hietala, Tampereen Vihuri
Naiset:
1. Marjaana Terni, Avokanoottiyhdistys
2. Paula Suurseppä, Kanoottisissit
3. Jonna Kuronen, Kanoottisissit
Naiset alle 18v:
1. Vilma Karttunen, Joensuun Kauhojat
2. Juuli Raatikainen, Kohina
3. Julia Aho, Meloja

Vastaa