Sweet Protection Rocker FC- kypärä kovahkon iskun jälkeen?


Toimituksen lähipiiristä löytyi Sweetin suosittua Rocker mallia oleva kypärä, joka oli vakuutusyhtiön toimesta lunastettu sen ollessa pään ja kiven välissä kevään 2013 Kohinan Kuusamon retkellä. Pää kärsi aivotärähdyksen ja aiheutti lääkärikäynnin.
Vakuutusyhtiötä ei kiinnostanut kypärä enää lunastuksen jälkeen, joten meille tarjoutui hieno mahdollisuus tutkia hieman tarkemmin, mitä kypärälle oli tapahtunut iskun yhteydessä. Emme resurssien puutteen vuoksi pystyneet lähestymään asiaa kovin tieteellisesti, joten luotamme ainoastaan visuaaliseen tarkasteluun.
Iskun jälkiä kommentoi tapahtuman jälkeen useampi meloja, kommentteja tuli molempiin suuntiin. Kypärää myös yritettiin ostaa sen tultua toimituksen haltuun. Tässä kohtaa ei vielä huomattu, että kolhun saanut käyttäjä oli viisaasti saksinut leukaremmin lukituksen pois.
Galleriassa kuvia kolhusta kypärän pinnasta, kypärän sisäkuoren pinnasta ja kypärän sisäpinnasta kolhun kohdalla. Sisäpuolella styrox (?) sisuksessa ei ole mitään silmin havaittavia jälkiä, valkoisessa kuoressa ei ole minkäänlaisia halkeaman jälkiä. Kuvissa saattaa jonkin verran sisuksen irroituksen yhteydessä tulleita naarmuja, mutta ei suoranaisesti tuon kolhun kohdalla.
Tästä lyhyestä epätieteellisestä tutkimuksesta voi todeta Sweetin kypärien olevan turvallinen valinta koskimelojille.
Puretulle kypärälle on jo jatkokäyttöä suunniteltu, palataan sen osaltaa asiaan keväämmällä. Kevään edetessä nopeaan tahtiin, saatiin tuo kypärän jatkokäyttökin suunniteltua. Kuva siitä lisätty.
Kommentit ja kysymykset aiheesta Kohinan foorumille.
Mikko Aho
mikko (a) koskimelonta . com

Vastaa