Bigwater 2009

Myllykoski Bigwater Festival 18.4.2009

Myllykoski Bigwater 2009 – Tulokset (results)
Tänä vuonna melottiin jälleen aurinkoisessa mutta varsin viileässä ja tuulisessa säässä. Paras kevättulva päättyi pääsiäisenä mutta vähempivetisessäkin koskessa saatiin näyttävä kilpailu aikaiseksi.
Kuudetta kertaa järjestetyn Myllykoski Bigwater Festivalin nopein oli jälleen Kanoottisissien Tuomas Kuronen jolle voitto oli Nurmijärvellä jo kolmas. Aiempina vuosina Tuomas on jäänyt kahdesti toiseksi, vuonna 2007 ulkomaan kilpailumatkan johdosta Kuronen ei ollut kilpailemassa Bigwaterin voitosta joten mies on viihtynyt parhaiten näissä karkeloissa.

Tuomas Kuronen vauhdissa (kuva: Laura Luiro)
Tiukan vastuksen Kuroselle antoi pietarilainen Vladimir Chubarov joka jäi kahden laskun yhteisajassa ainostaan kuuden kymmenesosa sekunnin päähän voitosta. Chubarov sijoittui vuonna 2008 myös toiseksi mutta tuolloin Kuronen oli lähes 3 sekuntia nopeampi.
Kolmanneksi nopein oli kotikoskessaan melonut Jussi Tanskanen. Klaukkalasta kotoisin oleva Tanskanen meloi tasaisesti hyvät laskut mutta ei saanut kosken yläosan kivisillä osuuksilla puristettua aivan nopeinta linjaa ja näin voitto karkasi käsistä. Tanskanen osallistui nyt kisaan muutaman vuoden tauon jälkeen, mies on ollut viimeiset vuodet maailmalla melomassa mm. Ugandassa, Nepalissa, Islannissa ja Norjassa.
Naisten sarjassa järjestävän seuran Paula Suurseppä onnistui ensimmäisessä laskussaan erinomaisesti ja toinenkin lasku meni lähes virheettömästi. Näin Paula naisten sarjan voittoon vajaan sekunnin turvin toiseksi sijoittuneeseen Anna Ozlovaan nähden.

Paula Suurseppä selvitty hyvin keskivaiheen könkäät (kuva: Laura Luiro)

Tuomas Kaukola veti ensimmäisen könkään ilmavasti (kuva: Petteri Kuuskoski)
Kiitoksia yleisölle, kilpailijoille, talkoolaisille ja Nurmijärven Kunnalle. Tänä vuonna tapahtuma järjestetiin lyhyillä valmisteluilla mutta vuodelle 2010 on suunnitteilla järjestää Myllykoski Bigwater Festival suurempana kuin koskaan aiemmin. Nyt karavaani siirtyy kohti Helsingin Vanhankaupunginkoskea jossa järjestetään iceBREAK 2009 heti seuraavana päivänä eli su 19.4.2009.

Tapahtumapaikka ja ennakko-info

Kilpailut aloitetaan lauantaina 18.4.2009 klo 14 ja säännöt ovat yksinkertaiset; Jokaisella kilpailijalla on kolme yritystä, kahden nopeimman laskun yhteisaika on lopullinen tulos. Reitti on vapaa ja myös uiden saa tulla maaliin (näitäkin nähtiin kevään 2008 kilpailuissa useampia).
Tervetuloa osallistumaan kilpailuun tai seuraamaan aurinkoisessa säässä taiturointia kuohuvassa koskessa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Keväällä 2008 kilpailua oli seuraamassa parisataa päinen yleisö (kuva: Olli Nyrhilä)

Kevään 2008 mestarin tyylinäyte. Tuomas Kuronen onnistui parhaiten puhkaisemaan kosken voimakkaat stopparit.
Myllykoski sijaitsee 30 kilometriä Helsingistä pohjoiseen, aivan Hämeenlinnanväylän vieressä. Moottoritieltä Nurmijärven liittymästä ylös ja 300 metriä kohti Siippoota ja parkkipaikka on vasemmalla.

Klikkaa juliste / ajo-ohje suuremmaksi
Myllykoski on pudotuskorkeudeltaan Vantaanjoen neljänneksi suurin koski. Pudotusta on kaikkiaan 11 metriä 300 metrin matkalla. Myllykoski onkin Etelä-Suomen parhaita paikkoja harrastaa koskenlaskua. Koski on melottavissa ainoastaan tulva-aikoina. Myllykosken esittelystä löytyy lisätietoa kisakoskesta. Tapahtumissa on virtauma vaihdellut paljon mutta joka vuonna on saatu järjestettyä hyvät kilpailut. Välillä on ollut jännitystä ennemmän.. Aiempien kilpailuvuosien virtaumia 55 m3/s (2004), 10 m3/s (2005), 70 m3/s (2006), 7 m3/s (2007).

Keväällä 2005 toiseksi laskenut Tuomas Kuronen keskivaiheen könkäällä
Säännöt ja info kilpailijoille
Ilmottautuminen
Ilmottautumiset: Antti Paavilainen, bigwater(a)koskimelonta.com tai 050-385 3289
Osallistumismaksu: Ennakkoon ilmottautuneille ei osallistumismaksua, paikan päällä ilmottauvat: 5 euroa
Säännöt
Sarjat: Muodostetaan osallistujien mukaan, jokaisessa sarjassa tulee olla vähintään 2 kilpailijaa, todennäköiset sarjat (K1): miehet, naiset, pojat alle 18-v.
Ajanotto: Aika lähtee käyntiin, kun kilpailija ylittää lähtölinjan (kävelysilta) ja pysähtyy maalilinjan ylitykseen (muurin pääty), reittivalinta vapaa. Maaliin voi tulla ilman varusteita, koko koskenkin voi halutessaan uida ja saada hyväksytyn ajan. Lopputulokseen lasketaan kahden nopeimman laskun yhteisaika, laskuyrityksiä maksimissaan 3 kpl.
Yhteisajan ollessa samat useammalla melojalla, katsotaan ensimmäisenä kolmannen laskun aika, seuraavaksi ratkaisee nopein yksittäinen aika ja viimekädessä arpa.
Varusteet: Kypärä ja melontaliivit pakolliset. Kyynärsuojat sekä melontataito suositeltavia lisävarusteita.
Harjoittelu: Ennen kisojen alkamista saa tietenkin harjoitella vapaasti.
Reskutus: Kilpailijat hoitavat reskutuksen, laskun jälkeen melojan on odotettava vesillä, kunnes seuraava kilpailija on laskenut kosken alas, eli aina on joku kosken alla vesillä (muutenkin kuin uiden). Kajakista nousun jälken siirrytään köysivarmistajaksi kosken keskiosaan jne.
Muut säännöt/muutokset edellä mainittuihin: Käydään läpi kisaa ennen olevassa infossa.
Huom!
Jokainen osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan. Kilpailulisenssit tarkistetaan ennen kilpailua (jos maksat lisenssin alle 14 päivää ennen kilpailua, niin on esitettävä maksutodiste lisenssistä ennen kilpailuinfoa).
Tapahtuman järjestää KOHINA – koskimelonta ry sekä Koskimelonta.com, lisätiedot Antti Paavilainen 050-385 3289