Bigwater 2014

Myllykoskella ennätysmäärä kilpailijoita

[LEHDISTÖTIEDOTE, vapaa julkaistavaksi] Lähes lumettoman talven jäljiltä ei ollut tulvaa odotettavissa ja Myllykoskella käynnistettiin melonnan kilpailukausi vähävetisessä koskessa. Kosken kivisyys loi tällä kertaa suurimmat haasteet, sillä ylimääräiset kiviin törmäilyt näkyvät heti loppuajassa.

Venäjän Evgenii Smirnov voitti miesten sarjan varmoin ottein (kuva: Eija Vartiainen)

Tänä vuonna suomalaisilla melojilla ei ollut otetta näyttää tahtia kisassa, vaan sekä miesten että naisten sarjan kärkisijat matkasivat Venäjälle. Päivän nopeinta vauhtia piti Evgenii Smirnov parantaen edellisen kevään kakkossijan komeasti. Miesten sarjan toiseksi meloi Alexey Lukin ja kolmanneksi Sergei Ilin.
Naisten sarjassa voittoon meloi ensimmäistä kertaa Bigwateriin osallistunut Nadezhda Kozlovskaia saavuttaen yli kolmen sekunnin eron Liza Senchenkoon. Kolmanneksi sijoittui Myllykoskella lukuisia kertoja melonut Anna Ermoshina.
Naisten sarjan ylivoimaiseen voittoon meloi Nadezhda Kozlovskaia (kuva: Sami Mutanen)

Tänäkin vuonna nähtiin jänniä tilanteita ennen alimmaista siltaa kun kiviä vasten jäi muutama meloja pinniin (kuva: Eija Vartiainen)

Kuten tämän kilpailun perinteeseen kuuluu, selättää Myllykoski joka kevät melojia, joten uintejakin nähtiin muutama. Tilanteista selvittiin kylmällä kylvyllä ja uimarit kävivätkin ottamassa uudestaan mittaa koskesta paremmalla menestyksellä.
Tapahtumassa oli mukana Lepsämän partiolaiset paistamassa lettuja ja makkaraa. Viileästä kelistä huolimatta kilpailua oli seuraamassa yli 15o silmäparia.
Tarkemmat tulokset (results): Myllykoski_Bigwater Festival_2014 tulokset
Lisätietoja tapahtumasta Antti Paavilainen 050-385 3289 / antti.paavilainen(ät)koskimelonta.com
Oheiset kuvat on median käytettävissä kuvaajan nimi mainittuna

Myllykoski Bigwater Festival 12.4.2014 – Kilpailukutsu

Suomen kilpamelontakausi avataan jälleen Nurmijärven Myllykoskella ja kuinkas muuten kuin keväisen auringon paistaessa kirkkaalta taivaalta!
Bigwater on Suomen vaativin extreme-melontakilpailu ja saavuttanut melojien piirissä suuren suosion. Kilpailuihin osallistuu Suomen taitavimpien koskimelojien lisäksi kymmenkunta kilpailijaa Venäjältä.

11. kertaa järjestettävä Myllykoski Bigwater Festival tarjoaa jälleen tuttua meininkiä. Paikalle odotetaan noin 30 kilpailijaa sekä 300 katsojaa. Järjestelyt ovat perinteisen pelkistetyt ja pääosassa onkin tiukka tykitys koskessa. Kilpailussa jokaisella melojalla on kolme yritystä, kahden nopeimman laskun yhteisaika ratkaisee sijoutuksen. Koskessa on määritelty vain lähtö- sekä maalilinja, muutoin reitti on täysin vapaa noin 150 metrin mittaisella kisapätkällä, jossa pudotuskorkeutta on lähes 10 metriä. Koskiluokitus on IV- ja IV+ välimaastossa virtaamasta riippuen.
Laita päivä kalenteriin ja tule seuramaan näyttävää melontakilpailua Nurmijärvelle. Paikalliset partiolaiset ovat paistamassa lettuja ja makkaraa, joten varaa taskuun pikkurahaa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Aikataulu

Kilpailut aloitetaan lauantaina 12.4.2014 klo 14:00, kilpailu kestää 1,5-2 tuntia. Kilpailijat harjoittelevat jo klo 13 aikohin, joten kannattaa tulla ajoissa varaamaan hyvät paikat (myös lettupannu on kuumana jo yhdeltä).

Tapahtumapaikka ja ajo-ohjeet


Myllykoski sijaitsee 30 kilometriä Helsingistä pohjoiseen, aivan Hämeenlinnanväylän vieressä. Moottoritieltä Nurmijärven liittymästä ylös ja 300 metriä kohti Siippoota ja parkkipaikka on vasemmalla.
Myllykoski on pudotuskorkeudeltaan Vantaanjoen neljänneksi suurin koski. Pudotusta on kaikkiaan 11 metriä 300 metrin matkalla. Myllykoski onkin Etelä-Suomen parhaita paikkoja harrastaa koskenlaskua. Koski on melottavissa ainoastaan tulva-aikoina. Myllykosken esittelystä löytyy lisätietoa kisakoskesta. Tapahtumissa on virtauma vaihdellut paljon mutta joka vuonna on saatu järjestettyä hyvät kilpailut. Välillä on ollut jännitystä ennemmän.. Aiempien kilpailuvuosien virtaumia 55 m3/s (2004), 10 m3/s (2005), 70 m3/s (2006), 7 m3/s (2007).
 

Säännöt ja info kilpailijoille

Ilmottautuminen
Ilmottautumiset: Ilmoittautumislomakkeeseen (registration)
Osallistumismaksu: Ennakkoon ilmottautuneille ei osallistumismaksua, paikan päällä ilmottautuvat: 5 euroa
Säännöt
Sarjat: Muodostetaan osallistujien mukaan, jokaisessa sarjassa tulee olla vähintään 2 kilpailijaa, todennäköiset sarjat (K1): miehet, naiset, pojat alle 18-v.
Ajanotto: Aika lähtee käyntiin, kun kilpailija ylittää lähtölinjan (kävelysilta) ja pysähtyy maalilinjan ylitykseen (muurin pääty), reittivalinta vapaa. Maaliin voi tulla ilman varusteita, koko koskenkin voi halutessaan uida ja saada hyväksytyn ajan. Lopputulokseen lasketaan kahden nopeimman laskun yhteisaika, laskuyrityksiä maksimissaan 3 kpl.
Yhteisajan ollessa samat useammalla melojalla, katsotaan ensimmäisenä kolmannen laskun aika, seuraavaksi ratkaisee nopein yksittäinen aika ja viimekädessä arpa.
Varusteet: Kypärä, melontaliivit sekä koskimelontaan soveltuva kalusto pakolliset. Kyynärsuojat sekä melontataito suositeltavia lisävarusteita.
Harjoittelu: Ennen kisojen alkamista saa tietenkin harjoitella vapaasti.
Reskutus: Kilpailijat hoitavat reskutuksen, laskun jälkeen melojan on odotettava vesillä, kunnes seuraava kilpailija on laskenut kosken alas, eli aina on joku kosken alla vesillä (muutenkin kuin uiden). Kajakista nousun jälken siirrytään köysivarmistajaksi kosken keskiosaan jne.
Kilpailukokous: Jokaisen kilpailuun osallistuvan on oltava läsnä klo 13:30 järjestettävässä kilpailijakokouksessa.
Muut säännöt/muutokset edellä mainittuihin: Käydään läpi kisaa ennen olevassa kilpailijakokouksessa.
Huom!
Jokainen osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan. Kilpailijat vastaavat itse siitä, että heillä on voimassa olevat kilpailulisenssit sekä vakuutukset.
Tapahtuman järjestää KOHINA – koskimelonta ry sekä Koskimelonta.com, lisätiedot Antti Paavilainen 050-385 3289 / antti.paavilainen(ät)koskimelonta.com

Tapahtumassa mukana