Bigwater 2022

Nurmijärven Myllykoskella melotaan jälleen parin vuoden tauon jälkeen. Huhtikuun poikkeuksellisen voimakas tulva yhdistettynä lukuisista koskeen juuttuneista puista ym. vaaranpaikoista pakottivat siirtämään tapahtuman toukokuulle. Onneksi poikkeuksellinen kevät tarjoaa runsaasti vettä vielä toukokuun puolivälissä ja luvassa on jälkeen vauhdikkaat kilpailut.

Bigwater on Suomen vaativin extreme-melontakilpailu ja saavuttanut melojien piirissä suuren suosion. Kilpailuihin osallistuu Suomen taitavimmat koskimelojat.

17. kertaa järjestettävä Myllykoski Bigwater Festival tarjoaa jälleen tuttua meininkiä. Paikalle odotetaan noin 15-20 kilpailijaa sekä 100-200 katsojaa. Järjestelyt ovat perinteisen pelkistetyt ja pääosassa onkin tiukka tykitys koskessa. Kilpailussa jokaisella melojalla on kolme yritystä, kahden nopeimman laskun yhteisaika ratkaisee sijoutuksen. Koskessa on määritelty vain lähtö- sekä maalilinja, muutoin reitti on täysin vapaa noin 150 metrin mittaisella kisapätkällä, jossa pudotuskorkeutta on lähes 10 metriä. Koskiluokitus on IV- ja IV+ välimaastossa virtaamasta riippuen.
Laita päivä kalenteriin ja tule seuramaan näyttävää melontakilpailua Nurmijärvelle. Paikalliset partiolaiset ovat paistamassa lettuja ja Kohinan makkarabaarista sitä itseään, joten varaa taskuun pikkurahaa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Aikataulu

Kilpailut aloitetaan lauantaina 14.5.2022 klo 14:00, kilpailu kestää noin 2 tuntia. Kilpailijat harjoittelevat jo klo 13 aikohin, joten kannattaa tulla ajoissa varaamaan hyvät paikat (myös lettupannu on kuumana jo yhdeltä).

Tapahtumapaikka ja ajo-ohjeet


Myllykoski sijaitsee 30 kilometriä Helsingistä pohjoiseen, aivan Hämeenlinnanväylän vieressä. Moottoritieltä Nurmijärven liittymästä ylös ja 300 metriä kohti Siippoota ja parkkipaikka on vasemmalla.
Myllykoski on pudotuskorkeudeltaan Vantaanjoen neljänneksi suurin koski. Pudotusta on kaikkiaan 11 metriä 300 metrin matkalla. Myllykoski onkin Etelä-Suomen parhaita paikkoja harrastaa koskenlaskua. Koski on parhaiten melottavissa tulva-aikoina. Myllykosken esittelystä löytyy lisätietoa kisakoskesta. Tapahtumissa on virtauma vaihdellut paljon mutta joka vuonna on saatu järjestettyä hyvät kilpailut. Välillä on ollut jännitystä ennemmän.

Säännöt ja info kilpailijoille

Ilmottautuminen
Ilmottautumiset: Ilmoittautumislomakkeeseen (registration)
Osallistumismaksu: Ennakkoon ilmottautuneille ei osallistumismaksua, paikan päällä ilmottautuvat: 5 euroa
Säännöt
Sarjat: Muodostetaan osallistujien mukaan, jokaisessa sarjassa tulee olla vähintään 2 kilpailijaa, todennäköiset sarjat (K1): miehet, naiset, pojat alle 18-v.
Ajanotto: Aika lähtee käyntiin, kun kilpailija ylittää lähtölinjan (kävelysilta) ja pysähtyy maalilinjan ylitykseen (muurin pääty), reittivalinta vapaa. Maaliin voi tulla ilman varusteita, koko koskenkin voi halutessaan uida ja saada hyväksytyn ajan. Lopputulokseen lasketaan kahden nopeimman laskun yhteisaika, laskuyrityksiä maksimissaan 3 kpl.
Yhteisajan ollessa samat useammalla melojalla, katsotaan ensimmäisenä kolmannen laskun aika, seuraavaksi ratkaisee nopein yksittäinen aika ja viimekädessä arpa.
Varusteet: Kypärä, melontaliivit sekä koskimelontaan soveltuva kalusto pakolliset. Kyynärsuojat sekä melontataito suositeltavia lisävarusteita.
Harjoittelu: Ennen kisojen alkamista saa tietenkin harjoitella vapaasti.
Reskutus: Kilpailijat hoitavat reskutuksen, laskun jälkeen melojan on odotettava vesillä, kunnes seuraava kilpailija on laskenut kosken alas, eli aina on joku kosken alla vesillä (muutenkin kuin uiden). Kajakista nousun jälken siirrytään köysivarmistajaksi kosken keskiosaan jne.
Kilpailukokous: Jokaisen kilpailuun osallistuvan on oltava läsnä klo 13:30 järjestettävässä kilpailijakokouksessa.
Muut säännöt/muutokset edellä mainittuihin: Käydään läpi kisaa ennen olevassa kilpailijakokouksessa.
Huom!
Jokainen osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan. Kilpailijat vastaavat itse siitä, että heillä on voimassa olevat kilpailulisenssit sekä vakuutukset.
Tapahtuman järjestää KOHINA – koskimelonta ry sekä Koskimelonta.com, lisätiedot Antti Paavilainen 040-300 5218 / antti.paavilainen(ät)koskimelonta.com