Vilppulankoski

Vilppulankoski

Alkuperäinen lähettäjä: Jorge
Viimeksi muokattu/kommentoitu: 01.03.2010


Sijainti: Vilppulan kylän kyläkeskuksen eteläpuolella olevan rauta- ja maantiesillan alla. Lähin isompi paikka on Mänttä.
Ajo-ohje Tampereen suunnasta:
– Tampereelta kohti Jyväskylää 9/E63 tietä
– Orivedelle saapuessa käännytään Keuruuta kohti tietä 58
– 10km ennen Mänttää kääntyy tie Vilppulaan tie 348
– Risteys oikealle Vilppulan keskustaan
– Koski taajama-alueen sisällä, 2km edellisestä risteyksestä
– Matkaa Tampereelta kertyy noin 100km
Kartta:
http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?text=Vilppulankoski+-+parkkipaikka&scale=16000&y=6878746&x=2526496〈=FI
Vedenkorkeus: Vedenkorkeus löytyy netistä osoitteesta http://wwwi2.ymparisto.fi/i2/35/q3505800y/wqfi.html [uuteen ikkunaan]
Tyyppi: puljaus
Koskiluokitus:


Kuvaus
Ylävirrasta kosken vasen reuna vie aaltojen läpi kynnykselle, missä on pour-over -tyylinen stoppari. Surffaajan näkymästä akanvirrat vievät hyvin stopperiin oikeasta reunasta, vaikka kyseessä onki kohtalaisen kapea, putkimainen paikka. Kuulopuheissa stopparia on luennehdittu pitävähköksi.
Kuvat: http://www.jori.ws/gallery/vilppulankoski
Kuva kosken alusta alavirtaan: http://www.jori.ws/gallery/vilppulankoski/P1010123
Kuva maantiesillalta stopperiin:
http://www.jori.ws/gallery/vilppulankoski/P1010128
Alhaalta ylöspäin, ihmisiä mittakaavana:
http://www.jori.ws/gallery/vilppulankoski/P1010114
http://www.vilppula.fi/matkailija/koskipuisto.htm [uuteen ikkunaan] Vilppulan kunnan asittely paikasta
http://www.jori.ws/gallery/vilppulankoski [uuteen ikkunaan] Kuvia koskesta
Vaaralliset paikat
Majoitus ym. oheispalvelut
Vilppulan kuntakeskus vieressä


Lähetetyt kommentit

********************************************************************
Tommin kommentit
AnttiP
80.186.204.5
01.10.2006

Alla Tommin keskustelupalstalle laittamat kommentit:
Vilppulankoski on Jyväskylän lähialueen parasta nannaa, näin siis kevätvesillä.Ympäristökeskuksen sivuilta löytyy veden kuutiomäärät http://wwwi2.ymparisto.fi/i2/35/q3505800y/wqfi.html, kannattaa ehdottomasti katsoa minkä verran kuutioita siellä menee ennenkuin pidemmältä lähtee ajamaan:ei välttämättä siksi että siellä olisi jokin monsteri, joka ei päästä syövereistään pois, vaan veden vähentyessä paikka menee niin kiville ettei siellä oikein ole mitään järkevää tekemistä. Toukokuussa siellä virtasi parhaimmillaan lähemmäs 40 kuutiota ja silloin siellä oli kärryreikä ainakin oikean käden kärryille, volttia siellä ei tainnut saada nyt jo tekijämiehiin lukeutuva Hanska- Halonenkaan.Edellisenä keväänä virtaumaa oli ehkä hiven vähemmän, jolloin paikka tuntui jotenkin pitävämmältä: Taisipa tekijämiesten voltitkin pysyä niinsanotusti sisässä, ja vasurin kärrykin taisi olla mahdollinen. Hanska korjatkoon tietoja! Nyrkkisääntö voisi, ehkä, olla että alle 20 kuution ei kannata mennä.
Itse stoppari syöttää kyllä vettä purkuun päin (purkuvirta ns. surffarin vasemmalla puolella, ei muurin puolella), eli sen vähäisen Vilppulankoski- kokemukseni mukaan stopparista kyllä pääsee pois kunhan malttaa vähän aikaa jynkyttää sivuittain. Keväällä purki kyllä varsin helposti. Siinä purkavan virran ympärillä on paikka missä on syvempää, näinollen liikkeet kai ainakin pääsääntöisesti tehdään niillämain. Asiaa ehkä auttaa, jos ei heti alkuun mene stoppariin kajakin keula vasten sitä muuria.. Se kuuluisa powerflippi ei välttämättä ole suositeltava, ainakaan vähällä vedellä, ja ainakaan muurin vieressä. Tämmöistä, muut Jyväskyläläiset ja paikan paremmin tuntevat lisätköön. Ehdottomasti visiitin arvoinen paikka silloin kun vettä piisaa!
http://wwwi2.ymparisto.fi/i2/35/q3505800y/wqfi.html [uuteen ikkunaan] Virtauma netissä

Vastaa