Muonionjoki

Äijäkoski ja Saarikoski

Alkuperäinen lähettäjä: Antti Paavilainen (tiedot: Jaani Holma & Muonion kotisivut)
Viimeksi muokattu/kommentoitu: 21.09.2011


Sijainti: Muonio (Helsinki 1007 km, Tornio 262 km, Rovaniemi 230 km)
Noin 6 km ennen Muonion keskustaa etelästä päin ajaessasi tulet Äijäkosken lomakylien kohdalle. Käänny vasemmalle, aja lomakylien pihaan. 150 m ylävirrassa näet Saarikosken ja 300 m alavirrassa mutkan jälkeen Äijäkosken. Hontto ja aalto ovat Ruotsin puoleisella rannalla juuri rinteessä olevan kodan kohdalla. Toinen vaihtoehto on kääntyä 300 m aiemmin Äijäkosken parkkialueelle ja ajaa suoraan 75 metrin päähän hontosta.
Vedenkorkeus:
Tyyppi: Puljaus
Koskiluokitus: II+ – III


Kuvaus
Teksti on pääosin lainattu hieman muokattuna Muonion kotisivuilta osoitteesta http://www.muonio.fi/liikunta/melonta.htm
Muonion kosket
Muonion joen uoma ei ole enää kapea, tilaa riittää! Muonionkoskissa on kesäisin suhteellisen lämmin vesi, uoma on syvä ja kiviä on vähän. Paljon hyviä leikkipaikkoja koskipuljailuun. Muutamia vahvoja stoppareita korkealla vedellä, ei muita mainittavia ongelmia. Näissä koskissa on hyvä testata turvallisesti taitojaan!
Saarihontto
Korkealla vedellä tänne syntyy todellakin suuri, mutta pehmeä leikkistoppari. Stopparin harjankorkeudeksi on mitattu valokuvista jopa noin 4 metriä! Suuri mutta turvallinen kokemus!
Äijähontto
Korkealla vedellä täällä on vain surffiaaltoja. Matalalla vedellä tänne syntyy suuri ja ajoittain vähemmän pehmeä stoppari. Hieno paikka hardcore-rodeoon stopparin ollessa vahvimmillaan, muutoin hyvä leikkipaikka.
Kuvia
muoninjoki_aijakoski.jpg[uuteen ikkunaan] Äijäkosken 2. ja 1. aalto
puljauspaikat/muoninjoki_aijakoski2.jpg[uuteen ikkunaan] Jouni Turunen Äijähonttoa lävistämässä vuonna Miekka ja Corsika S.
puljauspaikat/muoninjoki_aijan2aalto.jpg[uuteen ikkunaan] Äijäkosken 2. aalto kesäkuun alkupuolella
Muuta melottavaa
Muita lähellä olevia mainittavia melontakohteita on mm. Muonion keskustassa oleva peliaalto (kts. Jerisjoen esittely) sekä Sonkamuotkan ISO aalto 20 kilometrin päässä (Kilpisjärvelle päin).
http://personal.inet.fi/urheilu/muonion.liikunta/melonta.htm
Vaaralliset paikat
Majoitus ym. oheispalvelut

Vastaa