Myllykoski Bigwater Festival 2020 - PERUUTETTU  / CANCELED

Koronaviruksen aiheuttaman pandemian johdosta Myllykoski Bigwater Festival on peruutettu tältä erää. Jos tilanne sallii, tullaan tapahtuma järjestämään jossain muodossa elo-lokakuun aikana (ei välttämättä kilpailuna, mutta jonkinlaisena festivaalina).

Due to Coronavirus (COVID-19) Myllykoski Bigwater Festival is canceled.

Lisätietoja

Antti Paavilainen
antti(ät)koskimelonta.com
p. 040-300 5218

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Myllykoski Bigwater Festival la 18.4.2020 klo 14 - Kilpailukutsu

Kilpailuihin ilmoittautuminen / Competition registration

Myllykoski Bigwater Festival - Facebook-tapahtuma avataan helmikuussa.

Suomen kilpamelontakausi avataan jälleen Nurmijärven Myllykoskella ja kuinkas muuten kuin keväisen auringon paistaessa kirkkaalta taivaalta!

Bigwater on Suomen vaativin extreme-melontakilpailu ja saavuttanut melojien piirissä suuren suosion. Kilpailuihin osallistuu Suomen taitavimpien koskimelojien lisäksi kymmenkunta kilpailijaa Venäjältä.

17. kertaa järjestettävä Myllykoski Bigwater Festival tarjoaa jälleen tuttua meininkiä. Paikalle odotetaan noin 30 kilpailijaa sekä 200 katsojaa. Järjestelyt ovat perinteisen pelkistetyt ja pääosassa onkin tiukka tykitys koskessa. Kilpailussa jokaisella melojalla on kolme yritystä, kahden nopeimman laskun yhteisaika ratkaisee sijoutuksen. Koskessa on määritelty vain lähtö- sekä maalilinja, muutoin reitti on täysin vapaa noin 150 metrin mittaisella kisapätkällä, jossa pudotuskorkeutta on lähes 10 metriä. Koskiluokitus on IV- ja IV+ välimaastossa virtaamasta riippuen.

Laita päivä kalenteriin ja tule seuramaan näyttävää melontakilpailua Nurmijärvelle. Paikalliset partiolaiset ovat paistamassa lettuja ja makkaraa, joten varaa taskuun pikkurahaa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Aikataulu

Kilpailut aloitetaan lauantaina 18.4.2020 klo 14:00, kilpailu kestää 1,5-2 tuntia. Kilpailijat harjoittelevat jo klo 13 aikoihin, joten kannattaa tulla ajoissa varaamaan hyvät paikat (myös lettupannu on kuumana jo yhdeltä).
 

Tapahtumapaikka ja ajo-ohjeet


Myllykoski sijaitsee 30 kilometriä Helsingistä pohjoiseen, aivan Hämeenlinnanväylän vieressä. Moottoritieltä Nurmijärven liittymästä ylös ja 300 metriä kohti Siippoota ja parkkipaikka on vasemmalla.

Myllykoski on pudotuskorkeudeltaan Vantaanjoen neljänneksi suurin koski. Pudotusta on kaikkiaan 11 metriä 300 metrin matkalla. Myllykoski onkin Etelä-Suomen parhaita paikkoja harrastaa koskenlaskua. Tapahtumissa on virtaama vaihdellut paljon, mutta joka vuosi on vettä ollut vähintään riittävästi.

Säännöt ja info kilpailijoille

Ilmottautuminen
Ennakkoilmottautumiset 17.4.2020 klo 18 mennessä: Ilmoittautumislomakkeeseen (registration)
Osallistumismaksu: Ennakkoon ilmottautuneille ei osallistumismaksua, paikan päällä ilmottautuvat: 5 euroa

Säännöt
Sarjat: Muodostetaan osallistujien mukaan, jokaisessa sarjassa tulee olla vähintään 2 kilpailijaa, todennäköiset sarjat (K1): miehet, naiset, pojat alle 18-v.
Ajanotto: Aika lähtee käyntiin, kun kilpailija ylittää lähtölinjan (kävelysilta) ja pysähtyy maalilinjan ylitykseen (muurin pääty), reittivalinta vapaa. Maaliin voi tulla ilman varusteita, koko koskenkin voi halutessaan uida ja saada hyväksytyn ajan. Lopputulokseen lasketaan kahden nopeimman laskun yhteisaika, laskuyrityksiä maksimissaan 3 kpl. Yhteisajan ollessa samat useammalla melojalla, katsotaan ensimmäisenä kolmannen laskun aika, seuraavaksi ratkaisee nopein yksittäinen aika ja viimekädessä arpa.

Varusteet: Kypärä, melontaliivit sekä koskimelontaan soveltuva kalusto pakolliset. Kyynärsuojat sekä melontataito suositeltavia lisävarusteita.
Harjoittelu: Ennen kisojen alkamista saa tietenkin harjoitella vapaasti.
Reskutus: Kilpailijat hoitavat reskutuksen, laskun jälkeen melojan on odotettava vesillä, kunnes seuraava kilpailija on laskenut kosken alas, eli aina on joku kosken alla vesillä (muutenkin kuin uiden). Kajakista nousun jälken siirrytään köysivarmistajaksi kosken keskiosaan jne.
Kilpailukokous: Jokaisen kilpailuun osallistuvan on oltava läsnä klo 13:30 järjestettävässä kilpailijakokouksessa.
Muut säännöt/muutokset edellä mainittuihin: Käydään läpi kisaa ennen olevassa kilpailijakokouksessa.

Huom!
Jokainen osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan. Kilpailijat vastaavat itse siitä, että heillä on voimassa olevat kilpailulisenssit sekä vakuutukset.

Tapahtuman järjestää KOHINA – koskimelonta ry sekä Koskimelonta.com, lisätiedot Antti Paavilainen 040-300 5218 / antti.paavilainen(ät)koskimelonta.com

Koskimelonta.com 3.4.2016

Sivusto on toistaiseksi poissa käytöstä palvelinongelmien takia (sivuistoille onnistuttu hakkeroitumaan sisään..)
Yhteystiedot
Antti Paavilainen
antti(ät)koskimelonta.com
p. 040-300 5218