Bigwater 2024

Lauantaina 20.4.2024 klo 14 Nurmijärven Myllykoskella avataan jälleen koskimelonnan kilpailukausi. Huhtikuun poikkeuksellisen hyvät sääennusteet ja Etelä-Suomen hyvät vesivarannot lupaavat tapahtumalle hyvää vesitilannetta. Kilpailurata tulee olemaan teknisesti haastava voitosta taisteleville, mutta toisaalta koskesta löytyy myös helpompia laskulinjoja, joissa tosin kello rokottaa armotta.

Bigwater on Suomen vaativin extreme-melontakilpailu ja saavuttanut melojien piirissä suuren suosion. Kilpailuihin osallistuu Suomen taitavimmat koskimelojat.

19. kertaa järjestettävä Myllykoski Bigwater Festival tarjoaa jälleen tuttua meininkiä. Paikalle odotetaan noin 15-20 kilpailijaa sekä 100-150 katsojaa. Järjestelyt ovat perinteisen pelkistetyt ja pääosassa onkin tiukka tykitys koskessa. Kilpailussa jokaisella melojalla on kolme yritystä, kahden nopeimman laskun yhteisaika ratkaisee sijoutuksen. Koskessa on määritelty vain lähtö- sekä maalilinjat, muutoin reitti on täysin vapaa noin 150 metrin mittaisella kisapätkällä, jossa pudotuskorkeutta on lähes 10 metriä. Koskiluokitus on IV- ja IV+ välimaastossa virtaamasta riippuen.
Laita päivä kalenteriin ja tule seuramaan näyttävää melontakilpailua Nurmijärvelle. Paikalliset partiolaiset ovat paistamassa lettuja ja Kohinan makkarabaarista sitä itseään, joten varaa taskuun pikkurahaa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Aikataulu

Kilpailut aloitetaan lauantaina 20.4.2024 klo 14:00, kilpailu kestää noin 2 tuntia. Kilpailijat harjoittelevat jo klo 12 aikohin, joten kannattaa tulla ajoissa varaamaan hyvät paikat (myös lettupannu on kuumana jo klo 13).

Tapahtumapaikka ja ajo-ohjeet


Myllykoski sijaitsee 30 kilometriä Helsingistä pohjoiseen, aivan Hämeenlinnanväylän vieressä. Moottoritieltä Nurmijärven liittymästä ylös ja 300 metriä kohti Siippoota ja parkkipaikka on vasemmalla.
Myllykoski on pudotuskorkeudeltaan Vantaanjoen neljänneksi suurin koski. Pudotusta on kaikkiaan 11 metriä 300 metrin matkalla. Myllykoski onkin Etelä-Suomen parhaita paikkoja harrastaa koskenlaskua. Koski on parhaiten melottavissa tulva-aikoina. Myllykosken esittelystä löytyy lisätietoa kisakoskesta. Tapahtumissa on virtauma vaihdellut paljon mutta joka vuonna on saatu järjestettyä hyvät kilpailut. Välillä on ollut jännitystä ennemmän.

Säännöt ja info kilpailijoille

Ilmottautuminen
Ilmottautumiset: Ilmoittautumislomakkeeseen (registration)
Osallistumismaksu: Ennakkoon ilmottautuneille ei osallistumismaksua, paikan päällä ilmottautuvat: 5 euroa
Säännöt
Sarjat: Muodostetaan osallistujien mukaan, jokaisessa sarjassa tulee olla vähintään 2 kilpailijaa, todennäköiset sarjat (K1): miehet, naiset, pojat alle 18-v.
Ajanotto: Aika lähtee käyntiin, kun kilpailija ylittää lähtölinjan (kävelysilta) ja pysähtyy maalilinjan ylitykseen (muurin pääty), reittivalinta vapaa. Lopputulokseen lasketaan kahden nopeimman laskun yhteisaika, laskuyrityksiä maksimissaan 3 kpl.
Yhteisajan ollessa samat useammalla melojalla, katsotaan ensimmäisenä kolmannen laskun aika, seuraavaksi ratkaisee nopein yksittäinen aika ja viimekädessä arpa.
Varusteet: Kypärä, melontaliivit, heittoköysi sekä koskimelontaan soveltuva kalusto pakolliset. Kyynärsuojat sekä melontataito suositeltavia lisävarusteita.
Harjoittelu: Ennen kisojen alkamista saa tietenkin harjoitella vapaasti.
Reskutus: Kilpailijat hoitavat reskutuksen, laskun jälkeen melojan on odotettava vesillä, kunnes seuraava kilpailija on laskenut kosken alas, eli aina on joku kosken alla vesillä (muutenkin kuin uiden). Kajakista nousun jälken siirrytään köysivarmistajaksi kosken keskiosaan jne.
Kilpailukokous: Jokaisen kilpailuun osallistuvan on oltava läsnä klo 13:30 järjestettävässä kilpailijakokouksessa.
Muut säännöt/muutokset edellä mainittuihin: Käydään läpi kisaa ennen olevassa kilpailijakokouksessa.

Huom!
Jokainen osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan. Kilpailijat vastaavat itse siitä, että heillä on voimassa olevat kilpailulisenssit sekä vakuutukset.
Tapahtuman järjestää KOHINA – koskimelonta ry sekä Koskimelonta.com, lisätiedot Antti Paavilainen 040-300 5218 / antti.paavilainen(ät)koskimelonta.com