Freestylen Suomen mestaruudet ratkottiin 28.6. Taivalkoskella.

Kevään hankalan vesitilanteen johdosta Taivalkoskelle siirretyt Freestylen SM-kisat järjestettiin lauantaina 28.6. Paikalle oli saapunut mukava määrä kilpailijoita, vaikkei aivan kaikki ”nimimiehet ja -naiset” paikalla olleetkaan.
Miesten Suomen mestaruuden vei jo toisen kerran peräkkäin Kanoottisissien Tuomas Kuronen. Toiseksi tullut Harri Myllynen Lieksan melojista latasi viimeiseen runiinsa kaikki peliin, mutta se ei silti riittänyt Tuomaksen lyömiseen. Kanoottisissien Miika Kuronen jäi kolmannelle sijalle.
Naisten sarjan voiton vei niin ikään Kanoottisissejä edustava Jonna Kuronen. Kanoottisissejä edustava Paula Varonen jäi toiselle sijalle. Viime vuoden SM-kisoista neljänneksi jäänyt Anni Mykkänen paransi tälle vuodelle sijoitustaan yhdellä pykälällä ja sijoittui kolmanneksi.
Toista kertaa SM-kisoissa mukana oli myös naisten juniorisarja alle 18 vuotiaille tytöille. Viime vuonnakin kultaa vienyt Joensuun kauhojien Vilma Karttunen oli jälleen voittamaton. Viimeisellä runilla lävähtänyt voltti nosti Vilman pisteet aivan omaan luokkaansa. Toiseksi tuli Hollolalaisen Meloja ry:n edustaja Julia Aho. Jyväskylän melanvilauttajien Elli Herranen sijoittui kolmanneksi.
SM-kisat jatkuvat huomenna sunnuntaina Boater crossin SM-kilpailuilla.
Tulokset pisteineen Taivalkosken melontakeskuksen sivuilta: http://www.taivalkoski.fi/Resource.phx/sivut/sivut-taivalkoski/melontakeskus/tulokset.htx