Bigwater 2012

Myllykoski Bigwater Festival melottu 14.4.2012- Vettä riitti jälleen!

 
[LEHDISTÖTIEDOTE, vapaa julkaistavaksi] Yhdeksättä kertaa järjestetty Myllykosken kilpailu melottiin jälleen runsaasti virtaavassa Vantaanjoessa. Kilpailuun oli ilmoittautunut 34 kilpailijaa, joista yli puolet oli ulkomaalaisia edustajia.  Parhaiten Myllykosken haasteet taitoi Klaukkalasta kotoisin oleva Jussi Tanskanen, joka meloi kotikoskessaan jo kolmannen kerran voittoon. Reilun sekunnin päähän voitosta jäi moskovalainen Ivan Kozlachkov, joka oli ensimmäistä kertaa Myllykoskella kilpailemassa. Kolmannelle sijalle meloi Sergey Ilin (Moskova). Miesten sarjaan osallistui kaikkiaan 18 melojaa.

Jussi Tanskanen meloi voittoon
Miesten sarjaan voitti kotikoskessaan melonut Jussi Tanskanen (kuva: Vilma Karttunen)

Naisten sarjan voittoon meloi ylivoimaisesti espoolainen Paula Suurseppä. Edellisen vuoden voittaja pietarilainen Maria Zhevlakova antoi ensimmäisellä laskullaan kovan haasteen kilpasiskoilleen, mutta seuraava yritys päätyi varsin happamaan uintiin kosken keskivaiheen kattilassa ja Maria ei saanut toiselle suoritukselleen loppuaikaan eikä kolmas yritys enää houkutellut naista koskeen. Näin Maria jäi kolmannelle sijalle ja väliin kiilasi moskovalainen Elena Vostrikova.
Paula Suurseppä oli nopein nainen Myllykoskella (kuva: Riikka Nurmela)

Tällä kertaa sää suosi tapahtumaa lähinnä vain sateen puolesta; Perjantaina alkanut sade nosti joen virtauman hetkessä mukaviin tulvalukemiin ja koskessa riitti näin haastetta totuttuun tyyliin. Kilpailu päästiin aloittamaan poutaisessa kelissä, mutta loppua kohden saatiin taivaalta hieman vettä lisää jokeen, ulkolämpötilan ollessa joessa virtaavan veden kanssa noin neljän asteen paikkeilla.
Kilpailussa nähtiin myös muutamia jännittäviä tilanteita eikä näyttäviltä uintisuorituksilta selvitty tänäkään vuonna.  Kilpailua oli seuraamassa 150 hengen yleisöjoukko, jolle maistuvia lettuja paistoivat Lepsämän partiolaiset. Tapahtumaa tukemassa oli jälleen Welhonpesä.
Sunnuntaiksi koskimelontasirkus siirtyy Helsingin Vanhankaupunginkoskelle, jossa melotaan iceBREAK-melontatapahtumassa.
Oheisia kuvia saa käyttää painettavassa mediassa (kuvaajan nimi mainittava).
Katso tarkemmat tulokset (results): Myllykoski_Bigwater Festival_2012 tulokset
Kuvia ja juttuja muilla sivustoilla
Freestylemaajoukkueblogin kisaraportti
Janne Kousan ottamia kuvia tapahtumasta
Lisätietoja tapahtumasta: Antti Paavilainen / 050-385 3289 / antti.paavilainen(ät)koskimelonta.com
Runsaslukuinen yleisö pääsi jälleen jännittämään koskimelojien edesottamuksia, tässä Juuso Karttusen tyylinäyte (kuva: Vilma Karttunen)

Myllykoski Bigwater Festival 14.4.2012 – Kilpailukutsu

Suomen kilpamelontakausi avataan jälleen Nurmijärven Myllykoskella ja kuinkas muuten kuin keväisen auringon paistaessa kirkkaalta taivaalta!

Bigwater on Suomen vaativin extreme-melontakilpailu ja saavuttanut melojien piirissä suuren suosion. Kilpailuihin osallistuu Suomen taitavimpien koskimelojien lisäksi kymmenkunta kilpailijaa Venäjältä.

Myllykoski Bigwater Festival 2012
Myllykoskella kisataan jälleen 14.4.2012

 
Tervetuloa katsomaan taitureiden edesottamuksia tulvivassa Myllykoskessa, ensimmäinen kilpailija starttaa klo 14. Tapahtumaan on vapaa pääsy, Lepsämän partiolaiset myyvät lettuja sekä makkaraa, joten kannattaa varmistaa, että taskunpohjilta löytyy paalua..

Ennakko-info

Kilpailut aloitetaan lauantaina 14.4.2012 klo 14 ja säännöt ovat yksinkertaiset; Jokaisella kilpailijalla on kolme yritystä, kahden nopeimman laskun yhteisaika on lopullinen tulos. Reitti on vapaa ja myös uiden saa tulla maaliin (näitäkin on nähty kilpailuissa, riittävästi).
Tervetuloa osallistumaan kilpailuun tai seuraamaan aurinkoisessa säässä taiturointia kuohuvassa koskessa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tapahtumapaikka

Myllykoski sijaitsee 30 kilometriä Helsingistä pohjoiseen, aivan Hämeenlinnanväylän vieressä. Moottoritieltä Nurmijärven liittymästä ylös ja 300 metriä kohti Siippoota ja parkkipaikka on vasemmalla.

Nurmijärven Myllykosken ajo-ohje

Myllykoski on pudotuskorkeudeltaan Vantaanjoen neljänneksi suurin koski. Pudotusta on kaikkiaan 11 metriä 300 metrin matkalla. Myllykoski onkin Etelä-Suomen parhaita paikkoja harrastaa koskenlaskua. Koski on melottavissa ainoastaan tulva-aikoina. Myllykosken esittelystä löytyy lisätietoa kisakoskesta. Tapahtumissa on virtauma vaihdellut paljon mutta joka vuonna on saatu järjestettyä hyvät kilpailut. Välillä on ollut jännitystä ennemmän.. Aiempien kilpailuvuosien virtaumia 55 m3/s (2004), 10 m3/s (2005), 70 m3/s (2006), 7 m3/s (2007).
 

Säännöt ja info kilpailijoille

Ilmottautuminen
Ilmottautumiset: Antti Paavilainen, bigwater(a)koskimelonta.com tai 050-385 3289
Osallistumismaksu: Ennakkoon ilmottautuneille ei osallistumismaksua, paikan päällä ilmottautuvat: 5 euroa
Säännöt
Sarjat: Muodostetaan osallistujien mukaan, jokaisessa sarjassa tulee olla vähintään 2 kilpailijaa, todennäköiset sarjat (K1): miehet, naiset, pojat alle 18-v.
Ajanotto: Aika lähtee käyntiin, kun kilpailija ylittää lähtölinjan (kävelysilta) ja pysähtyy maalilinjan ylitykseen (muurin pääty), reittivalinta vapaa. Maaliin voi tulla ilman varusteita, koko koskenkin voi halutessaan uida ja saada hyväksytyn ajan. Lopputulokseen lasketaan kahden nopeimman laskun yhteisaika, laskuyrityksiä maksimissaan 3 kpl.
Yhteisajan ollessa samat useammalla melojalla, katsotaan ensimmäisenä kolmannen laskun aika, seuraavaksi ratkaisee nopein yksittäinen aika ja viimekädessä arpa.
Varusteet: Kypärä, melontaliivit sekä koskimelontaan soveltuva kalusto pakolliset. Kyynärsuojat sekä melontataito suositeltavia lisävarusteita.
Harjoittelu: Ennen kisojen alkamista saa tietenkin harjoitella vapaasti.
Reskutus: Kilpailijat hoitavat reskutuksen, laskun jälkeen melojan on odotettava vesillä, kunnes seuraava kilpailija on laskenut kosken alas, eli aina on joku kosken alla vesillä (muutenkin kuin uiden). Kajakista nousun jälken siirrytään köysivarmistajaksi kosken keskiosaan jne.
Kilpailukokous: Jokaisen kilpailuun osallistuvan on oltava läsnä klo 13:30 järjestettävässä kilpailijakokouksessa.
Muut säännöt/muutokset edellä mainittuihin: Käydään läpi kisaa ennen olevassa kilpailijakokouksessa.
Huom!
Jokainen osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan. Kilpailijat vastaavat itse siitä, että heillä on voimassa olevat kilpailulisenssit sekä vakuutukset.
Tapahtuman järjestää KOHINA – koskimelonta ry sekä Koskimelonta.com, lisätiedot Antti Paavilainen 050-385 3289

One thought on “Bigwater 2012”

Kommentointi on suljettu.