Bigwater 2005

Myllykoski Bigwater Festival 23.4.2005

Huhtikuussa 2005 ei tapahtuma ollut aivan nimensä veroinen, sillä joen virtauma oli vain noin 10 m3/s eli kevään 2004 kisoihin verrattuna vain viidesosa. Aivan kosken yläosassa melojat joutuivatkin vähän taistelemaan kivien kanssa, loppu olikin vauhdikasta laskettavaa. Miesten sarjaan osallistui kahdeksan ja naisten sarjaan kaksi melojaa. Kaukaisimmat kisaajat olivat Joensuusta sekä Varkaudesta.
Laskukisan ratkaisupaikat olivat lähdössä sekä kosken puolivälissä. Moni hukkasi yläosassa kivien kiertämisessä tai niiden ylittämisessä arvokkaita sekunteja. Puolivälin könkään alla oleva kattila kiusasi muutamia kisaajia. Könkään lasku johti helposti kiviä päin sekä akanvirtaan, josta on hidasta päästä takaisin virtaan.

Toiseksi laskenut Tuomas Kuronen keskivaiheen könkäällä
Laskukisan jälkeen oli tarjolla Boatercrossia, eli laskukilpailu yhteislähdöllä. Koski ei tähän tarjonnut hyvää paikkaa (yläosan kivisyys), joten kilpailu suoritettiin yhden lähdön näytöskisana. Voitto ratkesi tässä kisassa jo ensimmäisen kymmenen metrin matkalla, kun Antti ja Ville jäivät kiinni kiviin Jussin karatessa tavoittamattomiin.
Tapahtumassa oli mukana Ketjureaktio Oy, joka hyppyytti yleisöä 25 metriä korkealta autosillalta. Dropin pääsivät testaamaan myös sarjojen voittajat, eli Satu ja Miika ponnistivat kisojen jälkeen sillalta köyden jatkoksi.
Kiitokset kilpailijoille, yli satapäiselle yleisölle, makkaran ja letunpaistajille sekä sponsoreille. Ensi vuonna uudestaan!
Kuvia tapahtumasta (saa julkaista vapaasti, parempi resoiset versiot emaililla antti(a)koskimelonta.com)
Video Myllykoski BW Festival 2005 [10 Mt]
Alla tulokset lyhyesti, täältä tarkemmat tulokset
Naiset:
1. Satu Vänskä
2. Aino Heikkinen
Miehet:
1. Miika Kuronen
2. Tuomas Kuronen
3. Aku Antman
Boater-Cross (näytös)
1. Jussi Tanskanen
2. Antti Paavilainen
3. Ville Arkonkoski

Klikkaa juliste isommaksi
Tapahtuman järjesti Koskimelonta.com, lisätiedot Antti Paavilainen (kts. yhteystiedot)
 


Tapahtumaa tukivat:
Malminkartanon Autohuolto Oy
Espoon Suomenojan Markantalo
S-Market Nurmijärvi