Bigwater 2011

Myllykoski Bigwater Festival avasi kilpailukauden 16.4.2011

Koskimelonnan kilpailukausi avattiin jälleen Myllykoskella. Tapahtuma oli nimensä veroinen, kun kevättulva osui tapahtuman kannalta hyvin kohdalleen ja kisoja päästiin melomaan kisahistorian suurimmassa tulvassa. Aurinkoinen kevätpäivä keräsi koskenrannalle yli 300 katsojaa seuramaan taitureiden edesottamuksia.
Launtain kilpailuun oli jälleen ilmoittaunut toistakymmentä melojaa Venäjältä, lisäksi Sloveniasta vaihto-oppilasvuotta Suomessa viettävä Matic Terčelj toi lisäväriä kilpailuun. Voimakkaasta tulvasta johtuen peruutuksia tuli odotetusti, lopulta 17 melojaa puki kilpailuliivin päälle ja lähti ottamaan mittaa koskesta.
Miesten sarjassa kovinta vauhtia piti tamperelainen Samuli Suokko, jonka suoritukset olivat vakuuttavan tasaisia. Ensimmäisellä laskullaan Suokko teki koko kilpailun nopeimman suorituksen ja varmisti voiton kolmannella laskullaan. Toiseksi meloi Venäjän Vladimir Chubarov, jolle toiseksi sijoittuminen Myllykoskella oli jo kolmas kerta (2008 ja 2009). Vuonna 2010 Chubarov myöhästyi kilpailun alusta tulliruuhkien johdosta ja tällöin kilpailu jäi häneltä yhteen laskuun. Kolmanneksi sijoittui Tuomas Kuronen.
Naisten sarjassa voiton vei Venäjän Maria Zhevlakova ennen Paula Suurseppää ja Helen Mankevichia.
Kilpailun säännöt olivat yksinkertaiset; Jokaisella kilpailijalla kolme suoritusta käytettävissä, kaksi nopeinta aikaa lasketaan yhteen ollen lopullinen aika. Kilpailijalle reitti vapaa, ainoastaan lähtölinja ja maalilinja määritelty koskeen (jotka nekin ulottuivat joen poikki rannasta rantaan).
Kilpailuissa nähtiin jälleen näyttäviä eskimokäännöksiä sekä uinteja. Kilpailut tarjosivatkin parasta jännitystä sekä viihdettä ennätysyleisölle. Yleisön viihtyvyyttä takasivat myös Lepsämän Partiolaisten paistamat herkulliset lätyt!
Tästä karavaani siirtyy sunnuntaiksi Helsingin Vanhankaupunginkoskelle, jossa kilpailukausi jatkuu hieman isompien karkeloiden merkeissä. Kts. lisää www.icebreak.fi
Tarkemmat tulokset Myllykoski Bigwater 2011 – Tulokset (results)

Samuli Suokko onnistui laskuissaan (vas. kuva), Vladimir Chubarov sijoittui jälleen toiseksi (kesk.), Alaxey Taritsyn tyylitteli koskea alas satojen katsojien jännittäessä rannalla. Kuvat: Olli Nyrhilä (kuvia saa käyttää vapaasti, kunhan mainitsee kuvaajan, tarvittaessa saatavilla täysreso-kuvina)
Lisätietoja ja kuvia: Antti Paavilainen / 050-385 3289 / antti(ät)koskimelonta.com

Kilpailukutsu

Suomen kilpamelontakausi avataan jälleen Nurmijärven Myllykoskella ja kuinkas muuten kuin keväisen auringon paistaessa kirkkaalta taivaalta!
Bigwater on Suomen vaativin extreme-melontakilpailu ja saavuttanut melojien piirissä suuren suosion. Kilpailuihin osallistuu Suomen taitavimpien koskimelojien lisäksi kymmenkunta kilpailijaa Venäjältä.
Tervetuloa katsomaan taitureiden edesottamuksia tulvivassa Myllykoskessa, ensimmäinen kilpailija starttaa klo 14. Tapahtumaan on vapaa pääsy, Lepsämän partiolaiset myyvät lettuja sekä makkaraa, joten kannattaa varmistaa, että taskunpohjilta löytyy paalua..

Klikkaa juliste / ajo-ohje suuremmaksi
Jori Hämäläisen tekemä koostevideo vuoden 2008 tapahtumasta antaa kuvan mistä on kyse
Myllykoski Bigwater 2008 intl competition from Jori Hämäläinen on Vimeo

Tapahtumapaikka ja ennakko-info

Kilpailut aloitetaan lauantaina 16.4.2011 klo 14 ja säännöt ovat yksinkertaiset; Jokaisella kilpailijalla on kolme yritystä, kahden nopeimman laskun yhteisaika on lopullinen tulos. Reitti on vapaa ja myös uiden saa tulla maaliin (näitäkin on nähty kilpailuissa, riittävästi).
Tervetuloa osallistumaan kilpailuun tai seuraamaan aurinkoisessa säässä taiturointia kuohuvassa koskessa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.
Myllykoski sijaitsee 30 kilometriä Helsingistä pohjoiseen, aivan Hämeenlinnanväylän vieressä. Moottoritieltä Nurmijärven liittymästä ylös ja 300 metriä kohti Siippoota ja parkkipaikka on vasemmalla.
Myllykoski on pudotuskorkeudeltaan Vantaanjoen neljänneksi suurin koski. Pudotusta on kaikkiaan 11 metriä 300 metrin matkalla. Myllykoski onkin Etelä-Suomen parhaita paikkoja harrastaa koskenlaskua. Koski on melottavissa ainoastaan tulva-aikoina. Myllykosken esittelystä löytyy lisätietoa kisakoskesta. Tapahtumissa on virtauma vaihdellut paljon mutta joka vuonna on saatu järjestettyä hyvät kilpailut. Välillä on ollut jännitystä ennemmän.. Aiempien kilpailuvuosien virtaumia 55 m3/s (2004), 10 m3/s (2005), 70 m3/s (2006), 7 m3/s (2007).
Säännöt ja info kilpailijoille
Ilmottautuminen
Ilmottautumiset: Antti Paavilainen, bigwater(a)koskimelonta.com tai 050-385 3289
Osallistumismaksu: Ennakkoon ilmottautuneille ei osallistumismaksua, paikan päällä ilmottautuvat: 5 euroa
Säännöt
Sarjat: Muodostetaan osallistujien mukaan, jokaisessa sarjassa tulee olla vähintään 2 kilpailijaa, todennäköiset sarjat (K1): miehet, naiset, pojat alle 18-v.
Ajanotto: Aika lähtee käyntiin, kun kilpailija ylittää lähtölinjan (kävelysilta) ja pysähtyy maalilinjan ylitykseen (muurin pääty), reittivalinta vapaa. Maaliin voi tulla ilman varusteita, koko koskenkin voi halutessaan uida ja saada hyväksytyn ajan. Lopputulokseen lasketaan kahden nopeimman laskun yhteisaika, laskuyrityksiä maksimissaan 3 kpl.
Yhteisajan ollessa samat useammalla melojalla, katsotaan ensimmäisenä kolmannen laskun aika, seuraavaksi ratkaisee nopein yksittäinen aika ja viimekädessä arpa.
Varusteet: Kypärä, melontaliivit sekä koskimelontaan soveltuva kalusto pakolliset. Kyynärsuojat sekä melontataito suositeltavia lisävarusteita.
Harjoittelu: Ennen kisojen alkamista saa tietenkin harjoitella vapaasti.
Reskutus: Kilpailijat hoitavat reskutuksen, laskun jälkeen melojan on odotettava vesillä, kunnes seuraava kilpailija on laskenut kosken alas, eli aina on joku kosken alla vesillä (muutenkin kuin uiden). Kajakista nousun jälken siirrytään köysivarmistajaksi kosken keskiosaan jne.
Kilpailukokous: Jokaisen kilpailuun osallistuvan on oltava läsnä klo 13:30 järjestettävässä kilpailijakokouksessa.
Muut säännöt/muutokset edellä mainittuihin: Käydään läpi kisaa ennen olevassa kilpailijakokouksessa.
Huom!
Jokainen osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan. Kilpailijat vastaavat itse siitä, että heillä on voimassa olevat kilpailulisenssit sekä vakuutukset.
Tapahtuman järjestää KOHINA – koskimelonta ry sekä Koskimelonta.com, lisätiedot Antti Paavilainen 050-385 3289