Heinäveden kisat 2006

Heinävesi Whitewater Challenge la 25.3.2006

Kauden ensimmäiset boatercross-kisat melottiin lauantaina 25.3.2006 parin asteen talvisessa pakkassäässä Heinäveden Kermankoskella. Kilpailuun osallistui neljätoista melojaa ympäri Suomea, joista 4 meloi veteraanisarjassa. Kilpailu aloitettiin aika-ajoilla, joiden mukaan crossin lähtöerät jaettiin. Nopeiten aika-ajoissa vaativan radan suoritti myös koko kilpailun voittanut Tuomas Kuronen ajalla 1 minuutia ja 2 sekuntia.
Crossin alkueriä oli kolme, joista nopein aina eteni finaaliin. Veteraanien finaalissa vääntö oli erittäin tiukkaa ja sijoitukset ratkesivat ensimmäisen ja toisen poijun välillä. Miesten sarjan finaalissa sijoitukset ratkesivat toisella poijulla, jossa Niskasen linjavalinta ei ollut nopein ja Kuronen karkasi voittoon.
Tapahtumaa oli seuraamassa mukava yleisömäärä. Kosken ylittävällä sillalla moottorikelkkailijat pysähtyivät päätä pyöritellen seuraamaan jännittävää kilpailua. Kerman kylätoimikunnan järjestämä buffet kruunasi hienon tapahtuman.
Ensi vuonna uudestaan ja kuulema entistä isommin. Kiitokset tapahtuman järjestäjille ja upeat palkinnot lahjoittaneille tukijoille.
Tulokset – Miehet

1. Tuomas Kuronen, Kanoottisissit (Mikkeli)
2. Juho Niskanen, Kyröjoen Koskihäjyt (Lapua)
3. Aapo Halonen, Melanvilauttajat (Jyväskylä)
Katso miesten finaali video [15 Mt] Kuvaus: Jussi Rautio

Tulokset – Miehet yli 35v

1. Jyrki Kuisma, Melanvilauttaja (Jyväskylä)
2. Mike Miikkola, Kanoottisissit (Joensuu)
3. Mikko Kuronen (Varkaus)

Tapahtuman palkinnot lahjoittivat:

Kisakutsu

Melontakamat pois talvisäilöstä, talkkia mansetteihin ja suunta kohti Heinävettä. Luvassa hurjaa vääntöä ja kevät auringosta nauttimista hyvässä seurassa. Palkinnot ovat hyvät!
Kermankoskella ei ole jäitä, joten niitä ei tarvitse kammoksua. Kisapaikalla on puolijoukkueteltta kuumine kaminoineen, jossa varusteiden vaihto ja lämmittely onnistuu mainiosti. Myös pelipaatille voi löytää viikonlopun aikana käyttöä, Vihovuonteen hontto on aivan Kermankosken tuntumassa.
Kilpailu:
Boatercross
Paikka / ajankohta:
Kermankoski, Heinävesi 25.3.2006 klo 9:30-
Ajo-ohjeet:
Kermalle on helppo löytää. Katso kartasta Heinävesi ja Heinävedeltä ajat kohti Joensuuta, niin menet kosken yli. Sama, jos tulet Joensuusta Heinävedelle, niin ajat kosken yli. Muita reittejä ei voi mennä koskelle. (Heinävesi on jossain Mikkelin ja Varkauden kupeessa..)
Majoitus:
Heinävedellä on mahdollisuus kilpailunjärjestäjän varaamaan majoitukseen perjantaista 24.3.2006 sunnuntaihin 26.3.2006. Ennakkoon ilmoittautuneille!