Bigwater 2006

Myllykoski Bigwater Festival 22.4.2006

Kolmatta kertaa järjestetty perinteikäs laskukisa melottiin kauniissa kevätsäässä Nurmijärven Myllykoskella. Kilpailuun oli ilmottautunut kaikkiaan 19 melojaa, joista kymmenen uskaltautui kuohuvaan Vantaanjokeen.
Melojilla oli kolme laskuyritystä, joista kahden nopeimman aika laskettiin yhteen. Tapahtumaa oli rannalla seuraamassa noin satapäinen yleisöjoukko. Vauhdikkaita tilanteita nähtiin, kilpailut lähtivätkin näyttävästi liikkeelle, kun ensimmäisenä laskenut Juho Hietavirta joutui viimeisen sillan kohdalla ongelmiin ja maaliin tultiin uiden.
Myös monet muutkin kilpailijat näyttivät vuorollaan eskimotaitojaan. Kilpailun voittanut Tuomas Kuronen todisti kuinka kajakin keula antaa periksi laskettaessa könkäästä suoraan terävään kiveen. Tämä lasku ei tuottanut hyvää aikaa kun Tuomas oli kolarin jälkeen vähän aikaa yläkönkään stopparissa jumittuneena tehden siinä myös näitä kivenkatselukäännöksiä.
Koski oli kokonaisuudessaan vauhdikas ja vasemmassa laidassa ollut muuri tuli monelle hyvin tutuksi. Aaltojen/stoppareiden pärskeet hoitivat kasvojen pesun tehokkaasti.
Isot kiitokset kilpailijoille, katsojille, talkooporukalle sekä sponsoreille!

Kuvassa kilpailun kolme nopeinta; Samuli Suokko, Tuomas Kuronen ja Mikael Lantto
Kuvia kilpailuista:
-Osoitteesta http://www.pekola.net/albumi/thumbnails.php?album=56
-Myös näille sivuille lisätään myöhemmin kuvia

Tulokset

Sijoitus Nimi / Seura Yht. aika sek.
1. Tuomas Kuronen / Kanoottisissit 50,7
2. Samuli Suokko / KyHä 51,1
3. Mikael Lantto / TseMe 55
4. Miika Kuronen / Kanoottisissit 55,1
5. Petteri Kuuskoski / MaMe 56,1
6. Antti Paavilainen / MaMe 58,8
7. Tuomas Kaukola / KyHä 59,2
8. Jusu Niskanen / KyHä 64,9
9. Harri Myllynen / IsMe 66,3
10. Juho Hietavirta / KyHä *33,04 (vain yksi lasku)
Tarkemmat tulokset pdf-muodossa

Tapahtumapaikka

Myllykoski sijaitsee 30 kilometriä Helsingistä pohjoiseen, aivan Hämeenlinnanväylän vieressä. Moottoritieltä Nurmijärven liittymästä ylös ja 300 metriä kohti Siippoota ja parkkipaikka on vasemmalla.

Klikkaa juliste / ajo-ohje suuremmaksi
Myllykoski on pudotuskorkeudeltaan Vantaanjoen neljänneksi suurin koski. Pudotusta on kaikkiaan 11 metriä 300 metrin matkalla. Myllykoski onkin Etelä-Suomen parhaita paikkoja harrastaa koskenlaskua. Koski on melottavissa ainoastaan tulva-aikoina. Myllykosken esittelystä löytyy lisätietoa kisakoskesta. Vuoden 2004 kisoissa virtauma oli Myllymäen mittauspisteessä 55 m3/s kun taas keväällä 2005 vastaava lukema oli vain 10 m3/s.

Keväällä 2005 toiseksi laskenut Tuomas Kuronen keskivaiheen könkäällä
Säännöt ja info kilpailijoille
Ilmottautuminen
Ilmottautumiset: Antti Paavilainen, bigwater(a)koskimelonta.com tai 050-385 3289
Osallistumismaksu: Ennakkoon ilmottautuneille ei osallistumismaksua, paikan päällä ilmottauvat: 5 euroa
Säännöt
Sarjat: Muodostetaan osallistujien mukaan, jokaisessa sarjassa tulee olla vähintään 2 kilpailijaa, todennäköiset sarjat (K1): miehet, naiset, pojat alle 18-v.
Ajanotto: Aika lähtee käyntiin, kun kilpailija ylittää lähtöpisteen ja pysähtyy maalilinjan ylitykseen, reittivalinta vapaa. Maaliin voi tulla ilman varusteita, koko koskenkin voi halutessaan uida ja saada hyväksytyn ajan. Lopputulokseen lasketaan kahden nopeimman laskun yhteisaika, laskuyrityksiä maksimissaan 3 kpl.
Varusteet: Kypärä ja melontaliivit pakolliset. Kyynärsuojat sekä melontataito suositeltavia lisävarusteita.
Harjoittelu: Ennen kisojen alkamista saa tietenkin harjoitella vapaasti.
Reskutus: Kilpailijat hoitavat reskutuksen, laskun jälkeen melojan on odotettava vesillä, kunnes seuraava kilpailija on laskenut kosken alas, eli aina on joku kosken alla vesillä (muutenkin kuin uiden). Kajakista nousun jälken siirrytään köysivarmistajaksi kosken keskiosaan jne.
Muut säännöt/muutokset edellä mainittuihin: Käydään läpi kisaa ennen olevassa infossa.
Huom!
Jokainen osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan. Kilpailulisenssit tarkistetaan ennen kilpailua (jos maksat lisenssin alle 14 päivää ennen kilpailua, niin on esitettävä maksutodiste lisenssistä ennen kilpailuinfoa).
Tapahtuman järjestää Marjaniemen Melojat ry sekä Koskimelonta.com, lisätiedot Antti Paavilainen (kts. yhteystiedot)
 


 
Tapahtumaa tukevat: