iceBREAK -koskimelontatapahtuma särki jäät Vanhankaupunginkoskesta

Koskimelonnan boatercrossin kaudenavauskilpailut käytiin sunnuntaina Helsingin Vanhankaupunginkoskessa. Kilpailut pidettiin osana jokakeväistä iceBREAK-melontatapahtumaa. Kilpailu houkutteli mukaan 30 osallistujaa ja perinteiseen tapaan kilpailijoita oli myös runsaasti Venäjältä.
Myöhäinen kevään tulo piti kilpailuorganisaatiota jännityksessä viimeiseen asti ja kilpailua edeltävänä keskiviikkona koskimelontaseura Kohinan jäsenet kävivät rikkomassa jääkantta Vanhankaupunginkoskesta. Vesi- ja jäätilanteen vuoksi näyttävää putouslaskua ei voitu järjestää, mutta loppuviikon suojakelit ja vesisateet nostivat vedenkorkeuden parissa päivässä sellaiselle tasolle, että boatercross-kilpailut saatiin järjestettyä suunnitellusti jokea pitkin valuneista jäälautoista huolimatta.
Aikaisempia vuosia alhaisemman virtaaman takia koskeen tehty rata oli erittäin tekninen ja erotteli nopeasti jyvät akanoista. Kilpailuun osallistui 30 melojaa ja kilpailu finaalipaikoista oli kova. Jo alkueristä puolivälieriin pääseminen vaati puhdasta suoritusta ja miesten sarjassa kaikki aikasakkoja ottaneet putosivat jatkosta.
Miesten kilpailun toisen kerran peräkkäin voittanut Alexey Lukin meloi tasaisen varmasti läpi koko kilpailun. Toiseksi tullut nuori Teemu Väliahdet paransi suoritustaan lasku laskulta ja jätti varmalla melonnalla taakseen kokeneet ennakkosuosikit Jussi Tanskasen ja toissa vuonna voittaneen Matic Terceljin. Väliahdet on vallitseva nuorten MM-nelonen freestylemelonnassa ja viime vuotinen olympiakomitean tukivalmennettava. Teemun kuukauden harjoittelu Ugandassa näkyi vahvana melontana. ”Jäin vauhdikkaassa lähdössä neljänneksi, mutta sain pidettyä oman melontani virheettömänä ja pystyin ohittamaan Juuso Karttusen ja Jussi Tanskasen. Alexey Lukinin melonta oli niin varmaa, että hän oli käytännössä tavoittamattomissa. Toinen sija ylitti selkeästi omat tavoitteeni, koska viimevuotinen kilpailuni päättyi uintiin puolivälierissä”, sanoo Teemu. Kolmanneksi miesten sarjassa meloi järjestävän seuran, Kohinan, ennakkosuosikki Jussi Tanskanen.
Ikämiehissä voiton vei ensimmäistä vuotta sarjassa melova Aapo Halonen, joka jätti taakseen Mark Hirstin ja Kohinan Jukka Ollikaisen. Naisten sarjassa voiton vei varmoin ottein Marjaana Terni. Toiseksi sijoittui Venäjän Elena Vostrikova ja kolmanneksi Venäjän Maria Zhevlakova.
Boatercross keräsi Vanhankaupunginkoskelle jälleen monituhatpäisen yleisön koleasta säästä huolimatta. Kohina – koskimelonta järjesti iceBREAK-tapahtuman jo kolmattatoista kertaa.
LEHDISTÖKUVAT: iceBREAK-tapahtuman sivuilta
www.icebreak.fi
.
TAPAHTUMAJÄRJESTÄJÄ: KOHINA-koskimelonta ry,
www.kohinaa.com

LISÄTIEDOT JA HAASTATTELUPYYNNÖT:
Jyri Hämäläinen, 040 548 1663
jyri.hamalainen(ät)kohinaa.com

Vastaa