Norjaan matkalla, lämmitelyksi Rotälven

Aikainen herätys laivalla klo 6:15 ja aamupalaa syömään. Laivasta poistuttiin perinteitä kunnioittanen keulavisiiristä kävellen.. Päivän suunnitelmana oli ajaa Moraan kauppaan sekä lounaalle ja tämän jälkeen katsomaan Rotälvenin vesitilannetta, joka on Morasta vain hujauksen päässä. Tai siis tuo vesitilanteen tarkatuspaikka, itse joelle on ajettava vielä 33 km hieman hankalasti löydettävälle lopetuspaikalle.

20140628-183946-67186662.jpg
Vettä näytti olevan riittävästi, vesitilanne tarkastetaan 70-tien sillalta Rotin kylän pohjoispuolelta
Saattaa ihmetyttää yksinkertaisia ajo-ohjeita lukiessa miksi näitä on tarvinnut näin yksityiskohtaisesti tänne laittaa.. Useampaan kertaan joella käyneenä Rotälven tuntuu vaan olevan hieman hankalasti löydettävä paikka. Lisäksi alueella ei tahdo olla puhelinverkon kuuluvuuksia, joka saattaa joissain tilanteissa häiritä etsintää.
Ajo-ohjeet
70-tieltä Rotin kylästä käännytään joen vartta ylävirtaan, kyltti Sveg. Aja 15 km ja käänny vasemmalle Navurdalen/Bössbo ja samalla ylitätkin joen. Aja tätä tietä 18 km ja olet aloituspaikalla (4 km kohdalla muuttuu hiekkatieksi, 15 km kohdalla ohita puolustusvoimien puomi jos on ylhäällä, hieman ennen puomia haarautuu oikealle tie, ei tänne, vaan sinne puomin suuntaan, jos puomi on kiinni niin sitten ei taida olla asiaa). Lopetuspaikka on silta, jonka jälkeen käännytään vasemmalle ja ajetaan 5 km aloituspaikalle, joka on järven ja joen erottava pato.
Päivän melonnat
Lähdettiin laskemaan jokea, aloituksessa patoluukun läpi oli hauska hujauttaa, mutta sitten oli somerikkoa kunnes päästiin pätkän jämäkimpään luiskaan. Kaikki laskivat luiskan tyylikkäästi ja tässä useampi meloja sai ensikosketuksen creekkauksseen. Somerikkoa jatkui luiskankin jälkeen, mutta välillä oli yksittäisiä pieniä möläytyksiä ja joki toimi hyvänä lämmittelynä reissulle. Sade jatkoi satamistaan, siirryimme Idreen kahville ja sitten suunnaksi Atna Camping, Norjan kamaralle siis virallisesti nyt.

20140628-185041-67841481.jpg
Mikko Olkkonen ja menetetty neitsyys laskuhommissa

20140628-190321-68601558.jpg
Luiska alhaaltapäin katsottuna ja Juuso Järventien tyylinäyte
Take outissa Sami Mutanen
(yhteyksien kanssa ongelmia ja kuvien lataaminen tökkii, lisäillään kuvia kun netti toimii)