Pelkoa, kauhua ja aurinkoa Mistralla

Lauantai-sunnuntain välinen yö majoituttiin Atna Campingin mökeissä. Kaitsu ja Irma kävivät lauantaina hakemassa Jarkko Mikkolan mukaan matkaan. Iltapalan teko meni myöhäiseksi, mutta inhimilliseen aikaan päästiin kuitenkin nukkumaan.
Aamulla jakaannuttiin kahdelle joelle, itse lähdin Mistralle, seurana kaksi Jukkaa (Ollikainen & Kortesoja) sekä kolme Timoa (Vänskä, Pesonen & Rokka). Mistran gauge tsekattiin lauantaina ja aamulla varmistettiin vielä että lukemat ovat sopivalla tasolla. Vedenkorkeus 40 cm kertoi keskivedestä ja aiempien kokemusten mukaan olevan kelvollinen. Itse olen ollut joella ainakin 35 cm korkeudella.
Somerikkoa oli alussa paljon tarjolla, itse asiassa ensimmäiset 8 km oli lähinnä matalikossa melomista.. Sitten alkoi tulla hieman parempaa ja jännitystäkin alkoi olemaan ilmassa, ainakin mitä jälkikäteen autossa Kortesojan ja Rokan jutuista kuuli.
Mistra oli itselle entuudestaan tuttu jollain lailla, ensimmäisen kerran tuli laskettua 2003 ekalla Norjan reissullani, sen jälkeen oli monta vuotta, ettei joella ollut koskaan riittävästi vettä. 2012 kävin joella toisen kerran, mutta eihän näistä oikeasti kovin paljoa muista, joitain yksittäisiä kohtia ja yleensä siinä vaiheessa kun ”mielenkiintoinen paikka”. Aurinko paistoi ohuen pilviverhon läpi, joten keli oli oikein mainio, otsikon mukaista kauhua ei ehkä nähty, vaikka Rokka kävi yhden puun alitse melomassakin.

20140629-220659-79619119.jpg
Timo Vänskä Mistran kanjonin möläyksessä näyttämässä ensimmäisenä mallia
Melontojen jälkeen keitettiin kahvit ja lähdettiin Sjoa Campingia kohti. Matkalla kurkattiin Setningan ja Frya vesitilanteet, molemmissa valitettavasti liian vähän vettä. Majoituksessa törmättiin tuttuihin, Henry Leskelä, Tuula Jokinen, Petteri ja Lauri Kuuskoski olivat kajakkeineen myös majoittumassa samaan paikkaan. Aapo Halosta jäätiin vielä odottamaan, mies ilmoitti päivällä aikaisemmin liittyvänsä joukkoomme muutamaksi päiväksi. Henkka tiesi kertoa Juuson menestyneen varsin hyvin laskukilpailussa Vossilla ja päässeen Ala-Myrkedalin kutsukilpailuunkin. Tietoa sijoituksista kannattaa kurkata Vossin extremsportvekon sivuilta.
Yhteydet tuntuvat edelleen tökkivän, joten kuvia lauantailta yritetään täydentää myöhemmin. Tämän päivän melonnoista ei itse tullut otettu enempää.
Unsetå
Toinen porukka kävi Unsetilla, vettä oli ollut varsin vähän, mutta hauskaa oli ollut. Reissun uintitilastot tuli avattua neljän uimarin voimin. Lisäksi Ville oli kuulemma horjahtanut ja Helltola tehnyt vemputuseskimon.

20140629-230352-83032313.jpg
Ville Valdemar, Atna Camping ja Fine Dining
p.s. Uintiraportit voi lukea myöhemmin Kohinan foorumilta, jokainen kertokoot siis omastaan.