Kauden avaus aurinkoisella Keravanjoella

Vaikka koskimelontaa on tullut harrastettua jo pidempään, niin melontakautta ei ole tullut avattua aiemmin näin aikaisin. Eipä ylipäätään talvimelonta ole itseä kiinnostunut, mutta kun kevät on jo poikkeuksellisen pitkällä, niin kelpasi kamat kaivaa varastosta esiin ja suunnata Keravanjoelle. Ohjelmassa oli Matarinkoskelta Hanabölenkoskelle melonta ja mahdollisesti useampaan kertaankin.

Jukka, Ville, Toni, Kimmo, Allu, Kaitsu ja Henkka jääkannella Matarinkosken niskalla

Kahdeksan melojan voimin lähdettiin aurinkoisena iltapäivänä vesille. Ville, Allu, Jukka ja Kaitsu olivat käyneet ensin lämmittelemässä Nukarilla, tulivat sitten tälle vähän vähemmän jämäkälle pätkälle verryttelemään. Ville oli kuulemma tehnyt hurjuuksia ja Kaitsulta auennut aukkari, ehkä saadaan kuulla tarkemminkin reissusta..
Keravanjoen Pikkukoskessa Toni Spännäri etualalla, perässä seuraa Alina Mäkimartti ja Kimmo Kolehmainen (kuva: Antti Eloranta)
Keravanjoen Pikkukoskessa Toni Spännäri etualalla, perässä seuraa Alina Mäkimartti ja Kimmo Kolehmainen (kuva: Antti Eloranta)

Melottiin Matarinkoski, PIkkukoski ja viimeisenä Hanabölenkoski, kannettiin kajakit parkipaikalle ja todettiin yhden kierroksen riittävän tällä kertaa.
Kai Lindqvist Keravanjoen Pikkukosken niskalla (kuva: Antti Paavilainen)

Vedenkorkeus Hanalassa oli 23,15 m, tämä on melkein matalin vesitilanne, jolla joelle kannattaa lähteä, kosket alkavat mennä turhan kivisiksi. Kokonaisuudessaan kosket ovat kaikki I-luokkaa, kevyesti kausi siis avattu ja kamat valmiina ehkä hieman jämäkämpäänkin. Tai laskupaatti on vielä uusimatta, viime kesän Norjan reissulla väsähtänyt Jefe kelpaa kyllä lähijoille, mutta uusi paatti on siis hakusessa. Onko se Pyranha, Jackson, Wavesport vai Dagger, selvinnee ehkä piakkoin..
-AnttiP
p.s. Nukarin reissulaisten edesottamuksista oma juttunsa