Hawa’Ii oli nimensä veroinen

Jos paikan nimi on Hawa’Ii, voinee odottaa jotain isoa aalto ja lämmintä. Maalismaan kilpailupaikka oli juuri tätä, bonuksena ajoittain erittäin voimakas tuuli, joka vei lippikset päästä ja kaatoi striimauskamat. Jos joku epäilee, että Maalismaalla voi olla lämmintä toukokuussa, niin eräs kilpailuun osallistunut Oliver on todistettavasti nähty hawaijimallisissa shortseissa. Nyt järjestetty kilpailu Hawa’Iillä oli ensimmäinen Suomi Cupin historiassa. Kilpailun mahdollisti yhteistyö paikallisen tapahtuman aikana, jolloin mm. massiivisella tukkilautalla laskettiin Iijokea. Tapahtuman ajaksi PVO-Vesivoima sulki voimalaitoksen, jonka vuoksi jokeen saatiin juoksutettua vettä lähes tuplaten normaaliin verrattuna.

Kuva: Tuomas Kaukola ja tukkilautta (kuvaaja: Arttu Rautio)

Voimalaitos oli sovittu suljettavan viiden tunnin ajaksi, joten kilpailusuunnitelmakin oli tehtävä sen mukaiseksi. Kilpailupaikka luokiteltiin saavuttamattomaksi, mutta alkuerien runien määrää vähennettiin neljästä kolmeen, jotta säästettiin kilpailuaikaa. Samoin miesten kilpasarjan semifinaaleista jouduttiin luopumaan. Tästäkin huolimatta, saatiin aivan mahtava kilpailu aikaiseksi.

Kilpailussa saatiin järjestettyä kaikki kilpailuluokat. Harrastesarjaan toivotaan lisää osannottajia, mutta onneksi meillä on Tuomo Rautio, joka pitää huolen että sarja järjestyy. Junioritytöissä sekä pojissa järjestys oli ennakkoasetelmien mukainen, Taru Terni ja Onni Eronen meloivat vakuuttavasti ja nappasivat voiton. Naisten sarjassa Marjaana meloo vakuuttavasti. Liikkeitä tulee paljon ja pisteitä ropisee. Marjaanalle toinen peräkkäinen Sumi Cupin voitto.

Kuva: Onni Eronen ja Visa Rahkola (kuvaaja Arttu Rautio)

Ilman sen parempaa analyysiä väittäisin, että jo neljäs peräkkäinen Suomi Cup -vuosi näkyy erityisesti miesten tuloksissa, koska yksinkertaisesti kipailusuorituksia tulee lisää ja toivottavasti se tuntuu myös harjoittelumotivaatiossa. Vai mitä sanotte näistä kilpailjoiden finaalisuorituksista, ilman kunnon harjoittelua Hawai’In aallon finaalissa: Olli Nyrhilä 580, Miika Sorjonen 740, Onni Eronen 795, Tuomas Kaukola 870, ja pommin pudottanut Visa Rahkola 1440. Rahkolan tulos on tiettävästi kautta aikojen paras Suomessa melottu tulos!

Kokonaisuudessaan kilpailu oli upea tapahtuma, superkiitos siitä Oulun Seudun Melojille. Toivottavasti saadaan kilpailu Hawa’Iillä myös ensi vuonna. Kiitos myös kilpailun melojat palkinneille oranisaatioille: Melomo, Nocco, Welhonpesä, NRS ja Svala.

Kilpailutulokset freestyleresults.com

Vastaa